Πεζοπορία και Ορειβασία

Πεζοπορία στο Ρωμαϊκό Λατομείο

Σε υψόμετρο 540 μ. συναντάμε τα ερείπια ενός Ρωμαϊκού λατομείου μονολιθικών στηλών. Δέκα γιγάντιοι στύλοι (μήκους 12 μέτρων και διαμέτρου 1,5 μέτρων) που εξορύσσονταν κατευθείαν από το βράχο βρίσκονται ακόμη ανέπαφοι στο σημείο της εξόρυξης τους. Στο παρελθόν, οι στύλοι αυτοί μεταφέρονταν με πλοίο στην αρχαία Αθήνα, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη ή άλλους προορισμούς για να κοσμήσουν κατασκευές της αρχαιότητας.

Πεζοπορία στο φαράγγι του Δημοσάρη

Το Φαράγγι Δημοσάρη αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Εύβοιας. Η διαδρομή ξεκινά από το Πετροκάναλο, λίγο κάτω από τη κορυφή της Όχης (1396 μετρά), και ακολουθεί μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων (3,5 ώρες), η οποία τελειώνει στην παραλία του Καλλιανού (Λενοσσαίοι), στο Αιγαίο.

Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Δημοσάρη και είναι εν μέρει πλακόστρωτο. Η κάθοδος γίνεται μέσα από ένα εντυπωσιακό τοπίο πρασίνου το οποίο αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη φυτών και ζώων .

Οικο-τουρίστες και φυσιολάτρες θα ανακαλύψουν ένα μοναδικό παράδεισο, διότι το φαράγγι διαθέτει περίπου 210 είδη πουλιών και σπάνιων φυτών.

Το ξενοδοχείο οργανώνει για τους επισκέπτες εκδρομές στο φαράγγι με συνοδεία τουριστικού οδηγού κατόπιν συνεννόησης.

Πεζοπορία στο φαράγγι της Αρχάμπολης

To Φαράγγι της Αρχάμπολης βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Όχη. Περπατώντας στο φαράγγι, μπορείτε να διακρίνετε, τα τείχη της αρχαίας πόλης όπου αυτά υπάρχουν. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι στην πόλη, υπήρχε ένα αρχαίο λιμάνι, ναοί και ορυχεία. Το μονοπάτι καταλήγει σε μια όμορφη παραλία.